Tali koper penting pisan pikeun ngajantenkeun koper dina tempatna. Henteu janten masalah nganggo mobil pribadi, karéta atanapi kapal terbang, koperna bakal gampang diperes, koper dina koper tiasa janten massal. Éta pisan nyusahkeun. Kalayan bantosan tali koper, éta nambihan kakuatan éksternal kana koper pikeun ngalereskeun koper. Kumaha ngabédakeun koper anjeun di tempat umum, anu sanés tiasa nganggo koper mérek anu sami sareng warna anu sami, anjeun tiasa ngabédakeun koper ku bantosan koper. Éta salah sahiji fungsi. Salaku tambahan, éta tiasa nambihan logo kana tali koper. Maka tali koper tiasa dianggo salaku kado hadiah pikeun anu ngarambat. Maskapai resep kana kado hadiah sapertos kieu.     Sabukna dihasilkeun kalayan 2 inci lébar, gaduh gesper kaamanan pikeun ngajaga koper aman ditutup. Rupa-rupa bahan tiasa dipilih sapertos poliéster, nilon & bahan nilon tiruan. Diantara bahan ieu, bahan nilon nyaéta kalayan kualitas anu pangsaéna sareng langkung awét. Nilon tiruan anu salajengna teras éta bahan poliéster. Éta tiasa nyandak pilihan anu wajar dina ngémutan panggunaan sareng biaya na. Prosés anu bénten-bénten tiasa dianggo dina logo sapertos percetakan silkscreen, percetakan CMYK, sidik timbul, rajutan sareng sajabana.